Gruppträning

Här kan du läsa mer om våra gruppträningspass.

Sports Cirkel träning (60min):

Cirkelträning är en utmärkt träningsform för dig som vill gå ner i vikt. Cirkelträning genomförs i grupp med instruktör och till musik. Ett antal olika stationer är förbereda och under passet går man från station till station där man jobbar 45sek vid varje station och vila 15sek (dvs. tar sig vidare till nästa station).

Ordet cirkelträning kommer från att stationerna som står uppställda i en ring, allt för att göra det lätt att byta mellan stationerna. Cirkelträning är ett lätt sätt att träna även om du inte har provat någon gruppträning tidigare. Övningarna i de olika stationerna är enkla att utföra. Stationerna har till större delen tyngdpunkten på styrka, men har även inslag av rena konditionsövningar.

En stor fördel med cirkelträning är att du tränar både styrka och kondition. Det som skiljer cirkelträning från vanlig styrketräning är framför allt tempot, motståndet och antalet muskelgrupper som är involverade. Tempot hålls uppe genom att övningarna körs utan någon direkt vila emellan och att de olika stationerna är varvade med konditionsövningar som driver upp pulsen. Större delen av kroppen är involverad så träningen är väldigt allsidig.

Att engagera så många muskelgrupper samtidigt gör att syreförbrukningen blir stor och det leder till en stor energiåtgång. Eftersom pulsen aldrig riktigt hinner sjunka under ett pass blir förbränningseffekten hög vilket passar er som är intresserade av viktminskning utmärkt.

En av de stora fördelarna med Sports cirkelträning är att man inte behöver vara speciellt tränad innan för att klara av att köra ett pass. Det fungerar lika bra för ung som gammal, för tränad som otränad. Man bestämmer själv hur tuff träningen blir eftersom du själv kan öka eller sänka tempot i övningarna.

Box 60min:

Är de ultimata gruppträningspasset för hela kroppen. Box är en kanonkul och effektiv styrka/kondition/balans och smidighetsträning! Vem som helst kan träna box, så det spelar ingen roll om du är tjej, kille, gammal eller ung. Box är en motionsform som kan utövas av alla. Under detta passet så tränar vi i par, där man skiftar mellan att utöva olika slagkombinationer samt mottaga. Materialet vi använder oss av under passet är boxningshandskar och s.k. mitsar (kuddar), så det är aldrig några direkta slag som utförs mot kroppen.

Under ett Box- pass så tränar man varenda muskel i kroppen och det är en bra idrott att träna konditionen, koordinationen, balansen, styrkan och smidigheten i kroppen. Box är bra mot stress, ökar självkänslan och självförtroendet och det bränner fett! Om man t.ex. har ett stillasittande arbete, kan denna träningsform hjälpa att få upp blodcirkulationen och rörligheten i nacke och axlar. Box- passen innehåller slagövningar, diverse core övningar, armhävningar m.m. Passen avslutas med en lätt stretching.

Vill du ha en tuff träning, så är Box något för dig. Gillar du att träna så att svetten rinner och vill få ut stress och spänningar är det här verkligen något du ska prova!

Box-passets positiva fördelar:

– Mycket effektiv träning för att komma i form snabbt

– Hög fettförbränning

– Du får spänstigare kropp

– Du blir starkare

– Du får bättre balans

– Du blir mer uthållig

– Bra stresshantering

Core 30min:

Idag är Core väldigt populärt som träningsform och finns i olika former på de flesta träningsanläggningar. Core är engelska och betyder kärna, här pratar man om kroppens kärna. All kraft utgår från kroppens Core. Så fort kroppen förflyttas eller en rörelse utförs av egen vilja eller av en kraft som påverkar kroppens position, kommer alltid coremuskulaturen aktiveras före all annan muskulatur. Under Core- passet får du möjlighet att träna coremuskulaturen och bygg upp din kropp inifrån och ut vilket resultera i att du få ut mer kraft i allt du gör och risken att drabbas av skador minskar.

De fördelar som vi på Sports Club tycker finns med gruppträning:

· Vi ger dig ett färdigt upplägg, där du varken behöver tänka eller planera själv.

· Här finns möjlighet att få en varierad träning, få inspiration, hitta nya övningar och utveckla andra kvalitéer än de du normalt fokusera på.

· Gruppträning ger dig en variation, genom att du har möjligheten att testa alla de olika passen.

· Det är alltid bra med en instruktör som instruerar tekniken, något som minskar skaderisken.

· Vi ger dig en möjlighet att pusha dig själv extra hårt. Då instruktören peppar, de andra deltagarna kämpar – du kämpar!

· De är roligt, musiken är grym och stämningen är alltid på topp!